Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

H ΔΗΜΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



του Μιχάλη Ανδρεάκου

Βρε καλώς τα παιδιά..... του ΣΥΡΙΖΑ, στο μεγάλο μνημονιακό μπλοκ. Τώρα οι πρωτεργάτες της ΔΗΜΑΡ θα αισθάνονται πλήρως δικαιωμένοι για τις πολιτικές θέσεις που εξέφραζαν. Τι σημασία έχει πια αν λέγεσαι, Δημαρ, Σύριζα, Σφύριζα και λογαριασμό δεν έδινα. Σημασία έχει οι πολιτικές πράξεις που εισάγεις στην κοινωνία και οι υπογραφές που έπεσαν στο πρώτο “αριστερό” μνημόνιο. 

Στιγμή 1: Παρασκευή πρωί, 10 Ιούλη, 6:45 η ώρα, στο δρόμο προς την εργασία. Στο ραδιόφωνο του συναδέλφου παίζει το 105,5 και η δημοσιογράφος αναγγέλλει ότι για πρώτη της φορά, συμφωνεί με την Βόζεμπεργκ, που μας προτείνει: “Βουλώστε το επιτέλους μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας και μετά όλοι μαζί έχουμε καιρό να κάνουμε κριτική”και συνεχίζει ο άλλος συνάδελφός της, διαβάζοντας δυο μηνύματα που καταφθάνουν στο σταθμό : μας προδώσατε, συγχαρητήρια άντε και καλές μάσες” και σχολιάζει με περισσή αφέλεια πως δεν μπορεί να καταλάβει από που προκύπτει η προδοσία και οι μάσες. Εδώ ταιριάζει, το “μας φτύνουν και εμείς δεν παραδεχόμαστε τουλάχιστον ότι ψιλοβρέχει”.

Σκέψη 1:  Ωρέ, σύντροφοι του Σύριζα!  Όταν οι ευρωεμμονές υπερισχύουν και τις στοιχειώδους λογικής, που πάτε ξυπόλυτοι στα αγκάθια και μυξοκλαίτε στο Ευρωκοινοβούλιο σαν τις μωρές παρθένες, μήπως και σας λυπηθούν οι “εταίροι” μας και σας πετάξουν κανένα κοκκαλάκι. Όταν είσαι πεπεισμένος για την υπογραφή μνημονίων, καλύτερα να στέλνεις τους ορίτζιναλ μνημονιακούς, που το πιστεύουν μέχρι το κόκκαλο. Αυτά τα ήξεις – αφίξεις, ναι και όχι, είμαι και δεν είμαι, ταιριάζουν σε αριστερή κουλτούρα άλλων εποχών που φαντασιωνόμαστε την ΕΟΚ σαν το σπίτι των λαών. Είναι  όπως μου έλεγε ένας συναγωνιστής: να στέλνεις για το μάζεμα των ελιών μηχανικούς επειδή δεν εμπιστεύεσαι τους αγρότες. Το θέμα δεν είναι να διαχειριστούμε την εξόντωση του λαού, αλλά να σταματήσουμε την εξόντωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου