Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Πέρασα........ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ακούμπησα!

του Μιχάλη Ανδρεάκου

Που να ακουμπήσω; Στην κοινωνία των πολλών και τις ανάγκες της; Μα η κοινωνία ακούμπησε πάνω μου. Μου ανέθεσε να τις σκίσω τα μνημόνια! Και εγώ τα έσκισα! Από το βράδυ των εκλογών. Από τις 25 Γενάρη. Δεν υπάρχουν πλέον δεξιά μνημόνια με τη σφραγίδα των Σαμαρο-Βενιζέληδων και λοιπών συστημικών φιλελέ και σοσιαλφιλελέ συνοδοιπόρων. 

Όπως δεν υπάρχει Τρόικα. Τώρα υπάρχουν θεσμοί, που πρέπει να τους σεβόμαστε. Εξάλλου αυτό το διατυμπάνιζε και ο έτερος Καππαδόκης Κουβέλης. Σεβασμός στους θεσμούς! Τι θέλετε αναρχία; Γίνεται Κράτος και οργανωμένη κοινωνία χωρίς θεσμούς; Βουλώστε το λοιπόν, όλοι εσείς τα θλιβερά γκρουμπούσκουλα που συνέχεια διαμαρτύρεστε! Από σήμερα, θα υπάρχει μια αριστερή συμφωνία με τους εταίρους μας, που θα βάζει τέλος σε αυτό το πάρε δώσε, που αφήνει κάποιους να υποψιάζονται ρήξεις και άλλα περιπετειώδη πράγματα. Δεν θα φάω ποτέ τα λεφτά των φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών. Τι διεθνιστής , θα ήμουν άλλωστε; Εντάξει, μπορεί να ζοριστεί ο Ελληνικός λαός, λίγο παραπάνω. Αλλά τι πειράζει, εξάλλου το έχει συνηθίσει. Πέντε χρόνια, το ανέχεται, και ανανέωσε την εντολή για άλλα τέσσερα ακόμη, αφού με ψήφισε για να διαπραγματευτώ τον τρόπο που θα συνεχίσει το ζόρισμα.

 Και μην μου τσαμπουνάτε συνέχεια ότι ο λαός είναι σοφός με τα γνωμικά του. Τι σημαίνει η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται; Τι θέλετε να πείτε; Ο ίδιος λαός έχει βγάλει το “όποιος βιάζεται σκοντάφτει” και “το γοργόν και χάρη έχει”. Γι αυτό μην μου κολλάτε. Από τέτοια τερτίπια ξέρω πολύ καλά. Παιδί του κομματικού σωλήνα είμαι κι εγώ. Τι με περάσατε; Για κανένα τυχαίο; Κλείστε λοιπόν, τα αυτιά σας και τα μάτια σας και προπαντός το στόμα σας, σύντροφοι, γιατί αυτοί που λένε αυτά επιβουλεύονται την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέτε; Δύο σε ένα; Σαμπουάν το περάσατε το κόμμα; Πλένω, ξεπλένω, χτενίζω, φεύγω; Άκου λέει η πλειοψηφία είναι ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Ριζοσπάστες αριστεροί είμαστε όλοι. 

Και βέβαια σε πολύ δευτερεύοντα πράγματα έχουμε διαφορές. Αλλά είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Γι αυτό έχετε κομματική υποχρέωση να ψηφίσετε ότι θα σας προτείνει η φωτισμένη ηγεσία μας για το καλό του τόπου , της Ευρώπης και του βασανισμένου λαού μας. Τελεία και παύλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου