Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ




Τα πρώτα θύματα της παγκοσμιοποίησης ήταν τα ιδανικά για ένα καλύτερο  Κόσμο - η ελευθερία, η ισότητα και η αυτοδιάθεση - που η ίδια στην νηπιακή  φιλελεύθερη ηλικία της είχε κάνει τόσα πολλά για να υπερασπίσει.
Σήμερα στη νεοφιλελεύθερη ενηλικίωσή της η επίθεση δεν αφορά μόνο αυτόν που αποκαλούσαμε τρίτο κόσμο, αλλά κεφαλαιοκρατικές χώρες του κέντρου ή της περιφέρειας.
Η οικονομική κρίση έχει αντικατασταθεί από μια τεράστια εργασιακή και κοινωνική κρίση που θα πλήξει ανεπανόρθωτα (τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα) τους λαούς. Ποιο όμως είναι το διεθνές περιβάλλον και ποιος ο ρόλος της Ελλάδας σε αυτό; Ποια θέση και ισχύ έχουν τα πιόνια σε αυτή την τεράστια σκακιέρα, αλλά και πόσοι παίκτες τα κινούν; Ποιοι είναι οι κανόνες του  παιχνιδιού και  μπορεί να αλλάξουν σε όφελος της πλειοψηφίας;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πρώτη προσέγγιση  την Κυριακή  14 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ  στα γραφεία μας, Δαύλειας 18  στο Αιγάλεω.
Εισήγηση θα κάνει ο οικονομολόγος Γιώργος Ζαντιώτης, αλλά αυτή θα  είναι μικρής αξίας χωρίς την ενεργή συμμετοχή σας στη συζήτηση που θα ακολουθήσει και στην οποία σας προσκαλούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου