Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΙΝΑ...η όμορφη κοπέλα - του Μ. Ανδρεάκου


 Γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του’70, αρχές του ’80. Πατέρας της ο Αμερικανός Ρόναλντ Ρέιγκαν και μητέρα της η Βρετανή Μάργκαρετ Θάτσερ. Μικρό κορίτσι, τσαχπίνικο, πολλά υποσχόμενο, αγαπήθηκε αμέσως παράφορα από τους απανταχού φιλελεύθερους, που για χατίρι της μετεξελίχθηκαν σε νεοφιλελεύθερους.
    Στα δέκα της χρόνια περίπου, ευτύχησε να δει το τέλος και την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Έτσι, χωρίς ιδεολογικό αντίπαλο πλέον, αφού ο Φασισμός μάς είχε αφήσει χρόνους το 1945, πέρασε τα νιάτα της στα καλύτερα σχολεία. Σχολή του Σικάγου με τον μακαρίτη Φρίντμαν. Έκανε την πρακτική της στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, αργότερα το μεταπτυχιακό της στην Αργεντινή και πρόσφατα το διδακτορικό της στην Ελλάδα.
    Στα είκοσι πέντε της περίπου, άρχισε τους έρωτες με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, που για τα πλάνα μάτια της, εγκατέλειψαν την ιδεολογία τους και ασπάσθηκαν τον νεοφιλελευθερισμό και την άκρατη ελευθερία στις αγορές, για να μπορούν να της αγοράζουν λούσα, φορέματα, αυτοκίνητα, διασκεδάσεις και να την προσελκύσουν στον έρωτά τους.
   Σήμερα, περίπου στα τριάντα πέντε της, παρόλο που το 2008 υπέστη οξεία καρδιακή προσβολή και, ενώ εθεωρείτο κλινικά νεκρή, αναστήθηκε με την παρέμβαση δημοσίου χρήματος, νεκραναστήθηκε, και σαν ζόμπι, εξαθλιώνει ολόκληρους λαούς στο διάβα της. Το ανησυχητικό είναι όμως, ότι αρχίζει να γοητεύει και κομμάτια της ευρωπαϊκής αριστεράς, που την συλλογίζονται.
    Η ΤΙΝΑ, εν έτει 2014, έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή, αφού διαφημίστηκε από κυβερνήσεις και ΜΜΕ. Οι περισσότεροι πρωί, μεσημέρι, βράδυ την ονοματίζουν συνεχώς. ΤΙΝΑ,  ΤΙΝΑ,  ΤΙΝΑ…..αχ βρε ΤΙΝΑ, παλιοκόριτσο, τι μας έχεις κάνει!!

                              Τhere Is No Alternative  :  Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση.

    Απομένει να δούμε, πότε οι λαοί θα ανακαλύψουν ότι η ΤΙΝΑ δεν είναι η μοναδική κοπέλα και ούτε η θανατηφόρα τρελογκόμενα που μας παρουσιάζεται, αλλά υπάρχουν και άλλα κορίτσια τριγύρω μας που περιμένουν να ανθίσει ο έρωτάς τους.


            Μιχάλης Ανδρεάκος                                                           30 Απρίλη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου